Cookie- och Sekretesspolicy

Arrangerade pangbilder

En ny tendens är att vi i Galleriet får in imponerande många pangbilder med arrangerade motiv. Vi har valt ut tre av de bästa läsarbilerna och tar en närmare titt på de spännande fototeknikerna, så att du själv kan lära dig dem.

  • 01.07.2014

Ladda ner filen här.

Här på redaktionen är vi glada för alla jättefina bilder som våra läsare skickar in till Galleriet, och förutom de fina landskapsbilderna, porträtten m.m. får vi en del arrangerade bilder. En av de tekniker som brukar känneteckna bilderna är bruket av konstljus utomhus, där en av de tekniska utmaningarna är att synkronisera blixtljuset med det befintliga ljuset. Metoden består i att fastställa exponeringen för bakgrunden, alltså välja rätt kombination av iso, bländare och slutartid, och ställa in blixturladdningen så att den matchar denna mätning. Det kan t.ex. bli nödvändigt att underexponera blixtljuset, då det annars kan bli så dominerande att det ser onaturligt ut, vilket dock även kan användas som en effekt.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss