Cookie- och Sekretesspolicy

5 tips på att skapa bra bilder med reflexioner

Speglingar i skogssjöar, husfasader och vinglas. Det finns massor av möjligheter till roliga och coola bilder med reflexioner. Läs vidare och få alla tipsen om att skapa bilder med blänk i.

  • 03.12.2015

Ladda ner filen här.

Gamla och välkända motiv kan få nytt liv genom att man utnyttjar speglingar. Reflexioner i vattenpölar och fasader kan skapa spännande och levande bilder av alla slags motiv. Här kommer vi med fem tips som är värda att komma ihåg när du ger dig in på reflexionsfotografi.

Få med silhuetten

Fotograferar du människor ska du se till att få med silhuetten i den reflekterande ytan.

Undvik det överflödiga

Huvudmotivet som reflekteras är i sig själv ett starkt motiv. Se därför till att rensa i din komposition för att undvika överflödiga element.

Gå nära den reflekterande ytan

Ofta använder man en kraftig vidvinkel för att skapa rum och djup. Går därför så nära den reflekterande ytan som möjligt.

Utnyttja vinden

En bris i vattenpölen eller en vindpust över sjöns yta förvränger proportionerna i reflexionen. Det kan skapa spännande abstrakta motiv.

Tänk i symmetrier

Glöm allt om det gyllene snittet när du fotar reflexioner. En symmetrisk komposition får speglingen att bli snyggare och mer harmonisk.

Vill du veta ännu mer om att fota reflexioner och vill se läckra bilder från dem som behärskar tekniken bäst – från BMW:n i vattenpölen till skeppsvraket i havsytan – så läs vår artikel ”Bli kär i en spegelbild”, där vi ger både god inspiration och goda idéer och tips om fototeknik.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss