Cookie- och Sekretesspolicy

101 tips om finare foton

Den ljusa årstiden har verkligen satt fart på fotosäsongen, och därför är det viktigt att ha koll på tekniken. Här ger vi dig de 101 bästa fototipsen, så att du kan vara säker på att få bra bilder varje gång.

  • 28.04.2012

Ladda ner filen här.

Fotografering handlar i hög grad om att tillägna sig en god portion fotorutin, där man framför allt behöver känna sin kamera och kunna utnyttja de många tekniska möjligheter som döljer sig i kameramenyn.

Det är viktigt att man förstår förhållandet mellan bländarval och skärpedjup, och det är av lika stor vikt att man t.ex. med actionmotiv vet hur snabba slutartider som krävs för att racerbilen ska bli helt skarp. Naturligtvis behöver man också en grundlig kännedom om kamerans olika ljusmätmetoder, så att man väljer rätt i den aktuella situationen. På samma sätt är det viktigt att veta hur man väljer rätt fokusinställning, beroende på ifall man till exempel behöver hålla fokus när man står inför rörliga motiv.

Det finns en ocean av möjligheter att optimera bilderna om man bara förstår att utnyttja funktioner som histogram, ISOvärde, vitbalans och bildstabilisering rätt.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss