Cookie- och Sekretesspolicy

Universums bästa bilder

Världens mest storslagna fotostudio finns på rymdstationen ISS, där motiven plåtas viktlöst 400 km ovanför planetens yta. De spektakulära bilderna från rymden är tagna med helt vanliga jordnära spegelreflexer.

  • 20.12.2012

Ladda ner filen här.

Något som vi jordbor har kunnat utnyttja, eller bara avnjuta, är alla de fantastiska bilder som de olika besättningarna på den internationella rymdstationen ISS under årens lopp har skickat ner till jorden. Med en placering i omloppsbana runt jorden på 300–400 kilometers höjd har astronauterna och de ryska kosmonauterna kunnat njuta av en utsikt som skulle kunna få de flesta fotointresserade att svimma. Som tur är har de samarbetande rymd­organisationerna låtit den bildmässiga aspekten väga mycket tungt och prioriterat inköp och uppskjutning av professionell fotoutrustning.

Med de moderna digitala spegelreflexernas fina upplösning och höga bildkvalitet har det blivit möjligt att leverera bildmaterial som får en att tappa andan och bli viktlös av beundran. Detsamma gäller videor och time-lapse-inspelningar där uppifrån.

I artikeln får du en närmare titt på utrustningen och på några av de allra nyaste och mest spektakulära bilder som astronauterna har tagits från världens bästa – ööh, universums bästa fotostudio.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss