Cookie- och Sekretesspolicy

Ta fina foton av fisk bakom glas

Du kan absolut ta fina bilder av exotiska fiskar utan att själv hoppa i plurret. Här får du experternas bästa råd så att du snabbt kan komma igång med att ta fina akvariefoton.

  • 22.12.2014

Ladda ner filen här.

Vill du inte hoppa i plurret och ta undervattensbilder finns det stora möjligheter att ändå få fina fisk­bilder. Det kan du fixa i större akvarier, t.ex. på muséer, som har jättebassänger med exotiska fiskar i alla storlekar. Här kan du i regel också plåta loss och få både närbilder och översiktsbilder. Har du själv ett akvarium får du helt annorlunda möjligheter. Enligt en av världens ledande akvariefotografer, Johnny Jensen, som har tagit de flesta bilderna i den här artikeln, finns det vissa saker du måste ha koll på innan du sätter igång. Du kan se fler av hans bilder på aquariumphoto.dk.

Se alltid till att glasen är rena, och täck akva­riets sidor med mörk plast för att lugna fiskarna. Släck allt annat ljus än akvariets, så att du mörklägger så mycket som möjligt. Du kan eventuellt ha mörka kläder och handskar för att undvika speglingar. Låt fiskarna vänja sig vid kameran. Fota gärna ur flera vinklar, t.ex. i närbild och från sidan. Kom ihåg att olika beteenden blir bra på bild. Fiskarna är t.ex. livliga när de matas.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss