Cookie- och Sekretesspolicy

Stämningsfyllda bilder i mörkret

Fotografering i svagt ljus ger fotografen nya, kreativa utmaningar.Här går vi på djupet med de många spännande möjligheter som döljer sig i mörkret.

  • 03.09.2012

Ladda ner filen här.

Vi står på tröskeln till hösten, så det dröjer inte länge förrän de mörka kvällarna är här, vilket bjuder på nya fotografiska utmaningar. Faktiskt finns det en uppsjö spännande möjligheter att skapa fina bilder i mörkret. T.ex. kan man nu fotografera alla de välkända motiven från grannskapet i ett helt annat ljus och därigenom uppnå nya uttryck. Eller så kan man experimentera kreativt med långa slutartider och stjärne ekter. Det är med andra ord snart dags att smörja upp stativet och plocka fram trådutlösaren igen.

I denna artikel tittar vi närmare på användbar extrautrustning, bra ställen att ta nattbilder, komposition i mörkret och avancerade kamerainställningar. Allt kryddas med en rad goda tips och råd om hur du kan göra bättre bilder under dygnets mörka timmar.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss