Cookie- och Sekretesspolicy

Snygga bilder av arkitektur

Det kan uppstå en en kaskad av linjer, former och strukturer när man fotar byggnader. Här är din stora chans att bli mästare på komposition, för vi har samlat de allra bästa knepen, så att du garanterat ska få en flygande start.

  • 25.08.2014

Ladda ner filen här.

Arkitekturbilder innehåller en massa linjer, former och strukturer som är en fotografisk gåva i jaken på fantastiska kompositioner. Här handlar det om annat än att bara plåta byggnaden från topp till tå med vidvinkel. Man måste zooma in på detaljerna, ändra kompositionen och låta linjerna styra hur bilden ska vinklas. Bilden av Öresundsbron på förra uppslaget är ett utmärkt exempel. Här har fotografen medvetet vinklat horisonten snett och fotat med 40 mm för att framhäva den krökta linjen mitt på bron och säkerställa att linjerna börjar och slutar vid hörnen. En vidvinkel skulle göra pylonerna i fjärran alltför små, och en rak horisont skulle ha blivit tråkig.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss