Cookie- och Sekretesspolicy

Ta perfekta bilder på stranden

Sommaren bjuder på massor av liv vid stranden, men det starka ljuset är en stor utmaning för kameran, så det är viktigt att ta full kontroll över exponeringen. Med hjälp av ND-filter och modern brusreducering kan man ta massor av pangbilder, även om slutartiderna är långa.

  • 30.05.2014

Ladda ner filen här.

Man kan möta flera fotografiska utmaningar när man tar med sig kameran till stranden. I regel är det mest problematiska att de automatiska funktionerna bråkar och att bilderna blir underexponerade. Det sker för att kamerans ljusmätare registrerar solens starka ljus och reflexerna i sanden och vattnet och kompenserar för det genom att blända ner eller välja en kortare slutartid, beroende på det valda programmet. Här är lösningen att ställa in exponeringskompensationen på cirka +1½. När man använder denna funktion ska man alltid komma ihåg att nollställa den igen efteråt, då den annars kommer att fortsätta överexponera bilderna även efter att man kommit hem från stranden.

Du måste ha en gratis profil här på webbplatsen för att kunna läsa artikeln. Klicka på knappen här och skapa en profil. Det är gratis!

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss