Så skapar du en perfekt fotovägg

Trött på den vita väggen i vardagsrummet? Förnya ditt rum med en fotovägg, det är både enkelt och snyggt! BestCanvas.se kommer med 5 smarta tips.

11 maj 2017

Fotoväggar är riktigt trendigt just nu och går att skapa i alla möjliga former och färger. BestCanvas.se guidar dig till hur du skapar en perfekt fotovägg.

1. Stilrent med svartvitt

En riktigt trendig och stilren fotovägg får du enkelt genom att enbart använda dig av svartvita-bilder. Blanda foton från ert bröllop och era barn med mer abstrakta mönster för en snygg och unik fotovägg.


2. Stick ut med personliga bilder

Satsa på personliga bilder eller gamla träramar som gått i arv för att få en fotovägg som ingen annan har.


3. Skapa en fin vägg med canvastavlor

Canvastavlor är ett bra alternativ för dig som inte är så konstintresserad och hellre vill skapa egna tavlor med just det budskap du vill förmedla. Vad sägs om fina bilder på barnen eller naturbilder från er semester? Här kan du skapa dina egna canvastavlor. Missa inte heller erbjudandekoden längst ner!


4. Mixa och matcha rätt

Matcha gärna ramar och innehåll med t.ex. färgen på tapeten. Men tänk på att det kan bli för stelt om du matchar allt till punkt och pricka. Blanda gärna lite mönster och färger på bilderna. Kanske blanda akvarellmålningar med canvas foton? Välj gärna olika ramar i olika material ­– men låt dem gå i samma färgnyans!


5. Storlek, avstånd och mönster

För att skapa harmoni på väggen är ett tips att hänga upp tavlorna med samma avstånd mellan alla tavlor. Testa att sätta upp två tavlor med t.ex. fem centimeters avstånd mellan varandra. Känn efter hur det känns och justera därefter.

Ett annat tips är att hänga upp en stor tavla på mitten av väggen och hänga mindre tavlor runt om, för ett snyggt och dramatiskt intryck.

Glöm inte bort heller att fundera på vad för slags mönster du vill att tavlorna ska få när de väl hänger uppe på väggen. Vad sägs som en stor fyrkant, cirkel eller en hel fotovägg från golv till tak?


Med koden DIGITALFOTO kan du skapa en egendesignad canvastavla i storlek 20x20 cm (värde 280 kr) eller en i storlek 30x20 (värde 229 kr) från BestCanvas.se helt gratis! Det enda du behöver betala är frakten.

Du kan även använda koden DIGITALFOTO och använda den som en rabattkod (på 49 kr) när du beställer större storlekar på canvas.

Observera att du endast kan använda koden en gång per person. Koden är aktiv fram till 1 juli 2017.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av