Cookie- och Sekretesspolicy
Adobes stockfoton på kläderna

Adobe gör en ny klädserie med de sämsta stockfotona

Vissa stockfoton är så misslyckade att de så småningom har blivit klyschor för både fotografer och konsumenter. Nu blir klyschan högsta mode i en ny klädserie från Adobe.

  • 20.09.2016

Adobe har hittat ett alternativt men roligt sätt att skapa uppmärksamhet för deras stockfotosamling, Adobe Stock.

De har nämligen designat en klädserie med några av tidernas mest poänglösa stockfoton, och de kallar den för Adobe Stock Apparel.

Adobe Stock Apparel.

Stockfoton är tidlösa bilder som kan användas för att illustrera olika texter eller för andra anledningar. Det finns ett antal databaser där medier kan köpa den här typen av bilder, och det finns ett flertal fotografer som lever på att ta stockbilder. Ibland blir dock dessa bilder bara otroligt poänglösa, och det försöker Adobe Stock att göra något åt.

> Läs också: 7 meningslösa stockfoton

Adobe Stock Apparel.

Stockbilden behöver förnyas

"En del stockbilder passar bättre i historieböckerna", säger reklambyrån Abby Priests kreativa ledare, Oskar Hellqvist till Petapixel.

Adobe Stock Apparel.

"Klassiska motiv har missbrukats och slutat som roliga klichéer som alla känner till och antingen älskar eller hatar. De här bilderna fyller sitt syfte, men för mig representerar de det förflutna inom stockfotografi", säger han.

Han förklarar att det är på tiden att den här typen av bilder går i pension och gör plats för nya klassiker och bättre bilder. Och genom att göra om dem till exklusiv klädserie kan man hylla bilderna samtidigt som man försöker skapa något nytt och annorlunda inom genren.

Adobe Stock Apparel.

Oavsett vilket, tycker vi att det är synd att Adobe till att börja med bara har designat kläderna till särskilda kunder, för vi hade inte tackat nej till någon av tröjorna.

Se hela serien här.

Adobe Stock Apparel.

Du kan även ta en titt på den här tidigare kampanjen från Adobe Stock, där en Photoshop-ekvilibrist återskapar en tavla av Rembrandt med hjälp av uteslutande stockbilder från Adobes arkiv.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Relaterade artiklar

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss