Cookie- och Sekretesspolicy

Perfekta porträtt

Med denna stora guide i bakhuvudet kan du äntligen göra imponerande bilder av människor. Läs om den nyaste utrustningen och få våra bästa fototekniska tips om hur du gör både i hemmastudion och med naturlig ljussättning.

  • 20.04.2012

Ladda ner filen här.

Man kan hålla på hur länge som helst med att studera starka fotografiska porträttbilder. De mest naturliga och enkla porträtten är ofta de som gör mest intryck. Varenda fotoentusiast som har gett sig på porträttkonsten vet dock att det ska till många lyckliga omständigheter innan det fina porträttet landar på minneskortet.

Det finns praktiskt taget inga gränser för vilken spännande extrautrustning man kan hitta till studion. Man bör överväga att skaffa en softbox, som gör ljuset mjukt och diffust, samt en så kallad snoot, som betyder nos på svenska, och en barn door, eller ladugårdsdörr, som på olika sätt bestämmer ljusets riktning. Här guidar vi dig genom den bästa utrustningen och ger dig en rad goda råd om hur du själv kan börja ta starka porträttbilder oavsett om du jobbar med det befintliga ljuset eller vill ta studiofoton där hemma.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss