Cookie- och Sekretesspolicy

Mycket bättre porträttbilder

Nu tittar vi närmare på ett smart verktyg för att styra blixtljuset, så att du slipper bilder med för lite eller för mycket ljus. Med ett enkelt handgrepp kan du finjustera intill perfektion, så att du kan ta mycket bättre porträttbilder.

  • 05.09.2014

Ladda ner filen här.

Der finns två sorters kompensation i kameran. I lektion 7 beskrev vi exponeringskompensationen, där man justerar exponeringen i förhållande till ljusmätarens val. Den andra är blixtkompensationen, som finns på de flesta kameror och som gör det möjligt att öka eller minska popup-­blixtens styrka. På Nikons kameror håller man in blixtkompensationsknappen och vrider sedan på ratten tills man ser en siffra på displayen längst upp. Hos Canon justerar man blixtkompensationen genom att hålla in iso-knappen och vrida kontrollratten tills man kan avläsa värdet i sökaren. Det funkar också med externa blixtar. Det är nästan omöjligt att förutsäga resultatet, så du måste utnyttja skärmen flitigt.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss