Cookie- och Sekretesspolicy
Chronicker Photography

Dudeoir: Vågade bilder av män i boudoir-stil

I vissa fall är det utan tvekan ett skämt när män lättar på klädseln och tar sexiga bilder i feminina poser. Inte desto mindre dyker bilderna upp om och om igen. Stilen har fått namnet Dudeoir - som motsvarighet till boudoir med avklädda kvinnor.

  • 04.08.2016

Vi vet inte säkert om det är en ny trend, en ny fotostil eller bara ett uppror mot gällande normer. Men vi vet att dudeoir - bilder av avklädda män i sexiga poser som annars förknippas med kvinnliga modeller - dyker upp om och om igen.


Dudeoir har dessutom fått en egen samlingspunkt i en Dudeoir-grupp på Facebook, där man kan se en rad bilder från fotografer som har anammat stilen.

Förra veckan fick fotografen Matt Strouse till exempel en viral succé när den här bilden av hans kompis lades ut på Facebook.

#beardgame #beard #waves #majestic #sunset #lakelife #beardlife #nikon #nikon_photography_ #parody #beardflip

Et billede slået op af mattsprouse1 (@mattsprouse1) den


Den kanadensiska fotografen Masika May har använt sig av stilen flera gånger. I början av fick hon enorm uppmärksamhet över hela världen med en fotoserie av en man som ler flörtigt mot kameran medan han visar en hel del hud.

Modellen på bilderna, Brendon Williams, är vän med fotografen, och syftet med fotograferingen var att ta fram en fotobok till hans frus födelsedag. Vissa av bilderna har sedan dess tagits bort från Facebook eftersom de inte uppfyllde Facebooks regler för nakenhet.Sedan följde en annan fotoserie i samma stil från den kanadensiska fotografen. Den här gången var temat mer lantligt, och återigen delades bilderna vitt och brett.Masika May har lagt samman ett antal av bilderna i en dudeoir fotokalender, där vinsten går till forskning om skleros i Kanada. Hennes man lider av sjukdomen.

Den sexiga skogshuggaren

Ett annat kalenderprojekt som också fick enorm spridning på sociala medier är "The Whimsical Woodsman" av Chronicker Photography från Arizona, USA.

Här gav sig fotografen ut i skogen med en lättklädd skogshuggare och tog dessa fantastiska bilder.
Vissa kanske tänker att "det där kan bara hända i USA", och det är nog inte heller helt fel. Men tendenser från USA brukar ofta spridas till resten av världen ...Reklambranschen hänger med

Dudeoir-tendensen har även nått reklambranschen, och det verkar vara ett smart drag.

Det tyska bryggeriet Bergedorfer Bier fick åtminstone stor uppmärksamhet med en reklamkampanj där de använde sig av manliga modeller som visade upp sina ölmagar på samma sätt som gravida kvinnor visar sina svällande magar.


Reddit-användaren DruishPrincess69 tänkte likadant när hans gravida flickvän inte ville ställa upp på gravidfotografering. Då gjorde han det helt enkelt själv.

manternity pics


Kopierar kändisbilder

En något annan variant av genren går ut på att kopiera kända människors bilder med ett något annat anslag, och med glimten i ögat.

Hos de australienska designerna, Bondi Hipsters, har man bland annat tagit sig an Justin Bieber och Miranda Kerr.Buzzfeed har dessutom gjort den här intressanta videon, där de bad alldeles vanliga män att ställa upp på en rad "kopior" av kända människors bilder. Det var en sak att hantera poseringen och sminket, men den efterföljande (tidvis våldsamma) bildbehandlingen gav modellerna ett och annat att tänka på.


Vi kan inte sia om huruvida dudeoir har kommit för att stanna. Men mycket tyder på att man kommer långt på sociala medier om man fotograferar män på samma sätt som man traditionellt fotograferar kvinnor.Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss