Cookie- och Sekretesspolicy

Bättre barnporträtt

Den snabba autofokusen i nya kameror är genialisk när du ska fotografera familjens yngsta medlemmar, som sällan sitter still. Se hur du kan göra det bästa med både kameran och barnen.

  • 10.01.2013

Ladda ner filen här.

Barn är härligt impulsiva och reagerar spontant och med tydliga känslor på sin omgivning. Därför är det också lätt att ta glada och positiva porträttbilder av barn. Men innan man lyckas ta de bra barnporträtten finns det en rad tips som är värda att känna till. Först och främst gäller det att möta och fotografera barnen där de känner sig trygga.

Det viktigaste rådet är dock att man alltid ska se till att komma ner på samma höjd som barnet befinner sig när man fotograferar. Man fångar nämligen inte barnets glädje och lek på ett trovärdigt sätt om man fotograferar ur de vuxnas fågelperspektiv. Så ställ dig på knäna, och kasta dig ut i den barnsliga och spontana världen. Belöningen är en kul fotodag och starka barnporträtt fyllda med lek och livsglädje. Här i artikeln visar vi teknikerna.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss