Cookie- och Sekretesspolicy

Vinterns fåglar

Vintern är i full gång på norra halvklotet, och det är inte många ljusa timmar. Ändå har man som naturfotograf massor att göra. Många fåglar övervintrar nämligen här, och jakten på föda gör det lättare att locka fram dem.

  • 21.01.2015

Ladda ner filen här.

Fågelfoto är en av de grenar inom naturfoto som har flest anhängare, och det är inte utan anledning. Det är t.ex. generellt lättare att komma inom skotthåll för fåglarna än de vilda djuren, och så finns det många fler av dem.

Vintern är en riktigt bra årsid för fågelfotografering, för då är de inte upptagna med parning och utfodring av ungarna. Även om en del fåglar har dragit till varmare breddgrader finns det fortfarande riktigt många fåglar som håller ut i vinterkylan. De samlas där det går att hitta mat, och det gör det mycket lättare för oss fotografer än när vi vill fota fåglar på sommaren. Antingen kan vi leta upp naturliga födoplatser, eller så kan vi själva mata fåglarna och locka dem på det sättet.

Det är bara att sätta igång medan det fortfarande är vinter, och här får du fler tips om hur du lyckas ta riktigt fina fågelbilder. Det gäller både att välja utrustning och att göra rätt kamerainställningar.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss