Cookie- och Sekretesspolicy

Ta perfekta höstbilder

De vackra höstfärgerna börjar dyka upp, så det är nu årets vackraste bilder ska knäppas. Häng med ut i naturen och lär dig de smarta knepen för att få mer tryck i bilderna.

  • 02.10.2012

Ladda ner filen här.

Ladda ned hela artikeln och läs mer om hur du får perfekta höstbilder.

Nu ska strandsanden borstas av kameran, och filter och linser ska putsas rena från saltvattenstänk och solskyddskräm. Hösten är nämligen över oss, och med det följer kortare och kallare dagar och inte minst det som alla fotografer älskar, nämligen höstens explosion av varma färger.

Höstens nyanser är en av naturens många finurliga skönheter. Solens ljus och molekylen klorofyll är delar av fotosyntesen som ger oss alla syre. Klorofyll är samtidigt det ämne som gör att trädens blad är gröna. Framåt hösten när dagarna blir kortare och ljuset så smått försvinner, stänger träden ner fotosyntesen, och då försvinner klorofyllet från bladen, som vissnar och ändrar färg till de gulbruna och rödorange toner som vi så väl känner till och tycker om.

I denna artikel ger vi goda idéer till hur man kan ta fina höstbilder, och vi tittar närmare på de rätta kamerainställningarna, på kompositionen och givetvis på tillbehör som kan göra bilderna ännu bättre.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss