Cookie- och Sekretesspolicy
3 tips vid örnfotografering

3 tips vid örnfotografering

Det är svårt att inte fängslas av en knivskarp bild av havsörnen på jakt eller en bild av kungsörnen med sitt byte i klorna. Här får du den lätta vägen till att hitta örnarna och säkra de bästa bilderna.

  • 27.06.2016

Ladda ner filen här.

1. Utnyttja andras erfarenhet

Vänd dig till olika fotoklubbar och Facebook-grupper som Naturfoto sydvästra Skåne eller Vi som älskar fåglar för att samla kunskap. Där kan man oftast få reda på en massa om var och hur örnarna jagar, äter eller vilar, samt hur man bör gå tillväga som fotograf.


2. Fram med telet


Använd ett objektiv på minst 300 mm, särskilt om du fotograferar flygande örnar. Använd eventuellt en telekonverter för extra brännviddsförlängning, men tänk på att den tar en del av ljuset och därmed ett par bländarsteg.


3. Koll på fokus

Se till att bli ett ess på kamerans kontinuerliga autofokus. Använd låg spårningskänslighet och fokuspunkt med stödpunkter. Använd spotmätning av ljus och mät på fågeln. Använd objektivets inbyggda bildstabilisering om du fotograferar på fri hand.

I artikeln ovan, som du som prenumererar kan ladda ner gratis, går vi genom steg för steg hur du ställer in fokus. Du hittar också en Sverigekarta med markeringar av var du hittar örnarna. Och sist men inte minst kan du läsa ett antal intressanta och lärorika berättelser om att fotografera havs- och kungsörnar, både här hemma och utomlands.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss