Cookie- och Sekretesspolicy

Perfekta landskap

Att fånga de vida vidderna hör till de populäraste fotografiska utmaningarna. För att få så bra bilder som möjligt krävs dock att man har tålamod, blick för ljus och Komposition och kan se linjer och kontraster i landskapet.

  • 09.04.2012

Ladda ner filen här.

Att bli en bra landskapsfotograf och hitta intressanta motiv kräver att man upptäcker linjer, former och sekundära motiv i förgrund och mellangrund i hela landskapet. På så vis kan du bygga upp bilden så att den blir spännande.

Välj en komposition med utgångspunkt i det gyllene snittet, se på ljusförhållandena och lägg märke till hur skuggorna faller. Det kräver ibland stort tålamod att vänta på det rätta ljuset. Om motivet är helt enastånde kan du använda en gps för att tagga dina bilder, så att du vet var du har tagit dem och återvänd på andra tider av året eller dygnet. Proceduren är densamma, oavsett om du föredrar att fotografera kust, skog, fält eller fjäll.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss