Cookie- och Sekretesspolicy

Fåren på Färöana filmar ön

Google har inte orkat ta sig till Färöarna för att filma till Google Street View. Det vill landets turistbyrå göra något åt ... med hjälp av får.

  • 13.07.2016

Genom att använda sig av Google Street View kan människor över hela världen få en uppfattning om hur det är att leva var som helst i världen. Eller nästan var som helst. Färöarna är en av få platser i västvärlden som inte har dokumenterats på fotografisk väg på Google Street View, och det är färöingarna rätt trötta på. Åtminstone en av dem, nämligen Durita Dahl Andreassen på Visit Faroe Islands.Därför har hon bestämt sig för att få med Färöarna bland Googles gatubilder. Och hur gör man det lättast? Jo, man använder sig av det som man har mest av – nämligen får.

Durita har i samarbete med några vänner satt igång projektet Sheepview360, där de har satt 360-graderskameror på ett antal får runtom på Färöarna.

Fåren rör sig runt Färöarna, även där det inte finns så många vägar, och kartlägger det vackra landskapet. Med hjälp av kamerorna, en mobiltelefon och några solpaneler skickas inspelningarna och de tillhörande gps-koordinaterna sedan till Durita som i sin tur laddar upp dem till Google.

Om inspelningarna visar sig bli lite luddiga hoppas initiativtagarna att det åtminstone väcker Googles intresse, så att de till slut besöker den vackra ön med rätt kamerautrustning.

Vi på Digital FOTO tycker att det här är den BÄÄÄsta grejen vi har hört talas om på länge.

Här kan du se videor och läsa mer om Sheepview360.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss