Cookie- och Sekretesspolicy

Alternativa landskap

Att ta landskapsbilder är mycket mer än att bara plåta loss med vidvinkel och en liten bländare. Nu är det dags att i stället gå på jakt efter naturens vackra motiv ur andra vinklar så att det fina avlöses av det intressanta.

  • 23.05.2014

Ladda ner filen här.

Det är lätt att hemfalla åt de klassiska fototeknikerna när man vandrar runt ute i bildlandskapet med sin kamera. Det gör lätt bilderna litet för fina och förutsägbara. Så nu när vädret har blivit bra är det hög tid att den tanklösa vidvinkel-med-fullt-skärpedjup-rutinen byts ut mot mer kreativa alternativ.

Först och främst ska man göra sig av med tankegången att man prompt måste ha med sig hela sceneriet när man fotar landskap. Skippa vidvinkeln och fota på brännvidder där du måste skära bort något och välja ut det mest intressanta. Här kan det vara till stor hjälp avv montera ett objektiv med fast brännvidd på t.ex. 50 mm eller 100 mm och sedan bara använda det.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss