Cookie- och Sekretesspolicy
5 svenska broar du måste fotografera

5 svenska broar du måste fotografera

En bro kan ge landskapsbilden en extra dimension, och i vårt avlånga land finns det många att välja på. Vi har letat upp fem svenska broar som vi rekommenderar till dig och din kamera.

  • 06.07.2016

Ladda ner filen här.

Broar är bra och annorlunda motiv som förenar vacker arkitektur med sköna landskap, och i Sverige finns massor av snygga broar som bara väntar på att du ska föreviga dem.

Fördelen med en bro är att den inte rör på sig medan man ställer in kameran och letar efter rätt vinkel. Samtidigt är det ett motiv som ändrar karaktär alltefter väder, årstid och tid på dygnet.

Här har vi gjort en lista med några broar som är värda att fotografera.

1. Västerbron

Denna kända stockholmare kan med fördel fotograferas från båda hållen: från Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet eller från Långholmen. När isen ligger på Riddarfjärden kan du hitta nya, oväntade perspektiv.

2. Sölvesborgsbron

En 756 meter lång bro endast för gång- och cykeltrafik. Vacker ingenjörskonst från 2012 med belysning som ger stämningsfulla bilder vid mörker eller skymning. Bra vinklar från småbåtshamnen eller på själva bron.

3. Tallbergsbroarna

Tre broar från 1891, 1919 och 1994 sträcker sig över Öreälven i Nordmalings kommun. Den äldsta är en fackverksbro av nitat stål i hängande parabel. Det finns stigar och trappor ända ner till vattnet.

4. Tjörnbron

Snedkabelbro som förbinder Stenungsund med ön Tjörn. Kan fotograferas från restaurang Tjörnbron i väster eller från en promenadväg som leder fram till det östra fästet på Källön.

5. Sandöbron

En stilren bågbro i armerad betong över Ångermanälven i Kramfors kommun, öppnad 1943. Lättast att fotografera från östra sidan. Du kan behöva ge dig ut i terrängen för att hitta de bästa vinklarna.

I artikeln får du tips om hur du tar bättre bilder av broar. Som prenumerant kan du ladda ner artikeln.

Du kan också läsa om Nordens häftigaste bro, som ligger i Norge. Här är den:

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss