Cookie- och Sekretesspolicy
Fascinerade av det övergivna

Fascinerade av det övergivna

De båda äventyrliga fotograferna Morten Kirckhoff och Jan Elhøj uppsöker övergivna platser över hela jorden tillsammans med sina kameror. De har varit i 30 länder och besökt över 1000 platser. Häng med om du vågar.

  • 09.05.2016

Ladda ner filen här.

Två äventyrliga fotografer utforskar övergivna sjukhus och glömda akvarier långt inne i skogen. På vägen måste de forcera taggtrådsstängsel, gömma sig för fulla vakter med maskinvapen och springa ifrån bitska vakthundar.

"Vi är naturligtvis på helspänn, men inte direkt rädda. Det är klart att man kan känna sig lite spak när man inser att vakterna som bevakar platsen är fulla och har automatvapen med sig", berättar Morten Kirckhoff och fortsätter:

"Det hände faktiskt när vi tog oss in i ett nedlagt kraftverk i Albanien. Vi kunde känna lukten av vakternas cigaretter när de gick förbi alldeles intill där vi låg och tryckte. Vi hade även satt upp snubbeltrådar så att vi skulle kunna höra om vakterna kom i närheten av oss under natten. Men vi måste ändå ha sovit rätt gott under den natten, för när vi vaknade morgonen därpå var snubbeltrådarna borta utan att vi hade hört eller märkt något."

Lockas av det okända

Han och hans kompis Jan Elhøj har känt varandra sedan de var smågrabbar som under slutet av 1980-talet rände runt i Köpenhamn och målade olaglig graffiti på väggarna.

I ett antal år har de båda vännerna också ägnat sig åt den subkultur som brukar kallas för Urban Exploration. Den går ut på att man utforskar stadens okända rum och otillgängliga platser.

Vi har intervjuat de båda äventyrarna i tidningen Digital FOTO och fått ta del av några av deras mest spännande historier från deras resor runtom i världen.

Som prenumerant kan du läsa intervjun här och bli både inspirerad, fascinerad och kanske också en aning skärrad.

Vinn boken om övergivna platser

Med anledning av intervjun i tidningen har vi en tävling på vår Facebooksida, där du kan vinna ett exemplar av Jan Elhøjs och Morten Kirckhoffs fotobok "Abandoned Volume 3".

Boken har bara tryckts i 3000 exemplar, och av dessa är 2000 redan sålda.

Facebook kan du följa tävlingen som pågår under vecka 18 och 19.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss