Känd fotograf fångar storstäder från helikopter

Los Angeles, Las Vegas och San Francisco har redan klarats av under fotografen Vincent Laforets luftäventyr, där han tar enastående nattbilder av storstäder från en helikopter. Nästa anhalter är London, Berlin, Barcelona och Paris.

11 maj 2015

Den erkända och prisbelönta fotografen och filmaren Vincent Laforet är känd för att vara nytänkande när det kommer till hans bildskapande. Den här gången har Laforet fått ett helt nytt perspektiv på världen. Han arbetar nämligen med sitt Project AIR, där han från en helikopter förevigar världens storstäder under natten.

”Jag tar omkring 5000 bilder per flygtur, men det beror på staden. Vi är i luften under två till tre timmar, och vi måste fotografera så mycket som vi kan, för det är dyrt att flyga”, berättar Vincent Laforet som tillsammans med sin assistent har all utrustning fastspänd på kroppen för att vara säkra på att inget faller ut från helikoptern.

Med en Canon EOS 1D X har Laforet tagit en rad krävande och hänförande luftbilder av amerikanska storstäder under natten, och nu har turen kommit till Europa. Project AIR kommer till London den 12 maj, Barcelona den 18 maj, Berlin den 21 maj och Paris den 26 maj.

Läs mer på laforetair.com, där du också kan se en video från projektet.

Foto: © 2015 Vincent Laforet

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av