Cookie- och Sekretesspolicy

Se NASAs fotoutrustning och den fantastiska utsikten från ISS

Den amerikanska astronauten Jeff Williams är en passionerad fotograf. I den här videon visar han upp NASAs kamerautrustning och berättar om verksamheten på den internationella rymdstationen, ISS.

  • 18.04.2016

Den internationella rymdstationen, även känd som ISS, är den absolut bästa platsen om man vill fotografera Jorden ur ett riktigt stort perspektiv.


Många av de snygga bilderna som hittar ner till markplanet har tagits från den så kallade cupolan som är ett speciellt kupolformat utrymme på rymdstationen med fönster åt alla tänkbara vinklar. Här tillbringar de fotoglada astronauterna väldigt mycket tid. Det gäller även för astronauten Jeff Williams.

I den här videon från NASA får du se vilken kamerautrustning som astronauterna använder på ISS. Du kan bland annat se hur det tyngdlösa tillståndet gör det lekande lätt att hantera en Nikon D4 med ett teleobjektiv på 800 mm. Jeff Williams berättar också om sina arbetsvillkor på ISS och visar upp sin arbetsplats. Du kan se videon
här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss