Cookie- och Sekretesspolicy

Fantastisk bild av blixten

När vår läsare Jens var ute och plåtade förra året förevigade han en gigantisk blixt som skar rakt genom himlen ovanför honom.

  • 13.11.2015

Ladda ner filen här.

Vår läsarfotograf Jens är fascinerad av både blixtar och fotografering, och därför var det inte så konstigt att han var ute och fotograferade under åskvädret en tidig oktobermorgon 2014.

Några dagar dessförinnan hade flera hundra blixtar ljungat över himlen, men Jens hade inte haft turen att få några bra bilder. Det fick han däremot denna fredagsmorgon.

”Jag kunde inte sova, och efter att ha sett vädret och kollat väderleksrapporten bestämde jag mig för att köra iväg”, berättar Jens, som väntade i två timmar i sin bil innan den enorma blixten uppenbarade sig.

På bilden skär den stora blixten rakt genom himlen, medan den nattbelysta staden skymtar längst ner i bilden med en miniblixt över sig.

”Jag blev helt hög av upplevelsen. Jag tycker att det är fantastiskt fascinerande att fotografera naturenns krafter, i synnerhet vädret. Man kan få helt fenomenala bilder med sig hem om man bara har tålamod och letar ordentligt”, säger Jens, som fotograferar med en Nikon D4s och ett objektiv på 24-70 mm.

I Digital FOTO 17/15 har vi en intervju med en amerikansk stormjägare som lägger halva året på att söka upp enorma tornador och grymma åskväder. Läs om den gången då hans bil började gunga från sida till sida och om den största supercell han nånsin sett.


Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss