Fotoresa till Bhutan med Bonnier Digital FOTO

Nu i oktober kan du få ditt livs upplevelse med den här exklusiva fotoresan till Bhutan. 

© theskaman306 / Shutterstock.com

Följ med på ditt livs fotoresa till Bhutan

Ett av världens mest fotogeniska länder ligger i bergen i Himalaya söder om Tibet och utgör destinationen för årets största läsarresa. En äkta National Geographic-fotograf följer med som guide, och vårt unika program lovar att resan kommer att bli något alldeles extra.

16 januari 2018 av Klaus Nygaard

Under årens lopp har vi arrangerat läsarresor till många fantastiska destinationer som Grönland, Kenya och Svalbard, men nu överträffar vi alla tidigare resor. 

Med en fotoexpedition till Bhutan i oktober har vi hittat en alldeles unik destination som är en dröm för fotografer och naturälskare. 

Bhutan är Himalayas pärla, fyllt av kultur, historia och fantastiska upplevelser. Här tronar de snöklädda bergstopparna från världens högsta bergskedja över ett gudomligt vackert landskap där imponerande kloster närmast växer fram ur branterna.

> Läs mer och köp din biljett här. Du får rabatt om du prenumererar på Bonnier Digital FOTO.

Landskapsfotografi Tiger's Nest  Bhutan
Tiger's Nest

Du får många möjligheter att fotografera landskap och natur under resan till Bhutan. Här visas ett av landets heligaste tempel, Tiger's Nest, som du kommer att få besöka under resan. 

© Shutterstock

Bhutan – ett land fyllt av historia

Det är bara tio år sedan landet, som är ungefär lika stort som Danmark, blev en demokrati, och det buddhistiska kungariket har en lång och intressant historia. 

Men det är också ett land där invånarna är välutbildade och har bra koll på vad som händer i övriga världen. Den här kombinationen av spektakulär natur, ett stolt folk samt det moderna och det historiska, gör Bhutan till en enastående destination.

Landet satsar stort på hållbar utveckling, och Bhutan ska därför ha skog på minst 60 procent av landets yta. Den egentliga siffran ligger över 70, och landet är CO2-neutralt. 

Myndigheterna tar miljövården på allvar och begränsar därmed antalet turister, så det är inte ett land där du hamnar i turistfällor och långa köer. 

I Bhutan finns det gott om utrymme, och när vi reser runt i landet med vårt fantastiska och unika team av experter och guider, möts vi av en natur som får oss att tappa andan – och av ett folk som tar emot oss som om vi vore infödda.

> Vi har fler läsarresor på programmet, bland annat till Svalbard, Egypten och Antarktis. Här kan du läsa om alla resorna. 

Allt detta ingår exklusivt på vår resa till Bhutan:

  • Workshoppar och föredrag av National Geographic-fotografen Sisse Brimberg.

  • En drönarkurs och möjlighet att fotografera Himalaya från luften.

  • Autentiskt möte med lokalbefolkningen när vi bjuds på lunch i hemmet.

  • Bradley Mayhew, som har skrivit Lonely Planets guide till Bhutan, som guide.

  • Möjlighet att låna fotoutrustning i proffsklass från Canon och Nikon.

Fotoresa till Bhutan med Bonnier Digital FOTO
Fotoutrustning

Du får möjlighet att låna fotoutrustning från Canon och Nikon på vår läsarresa till Bhutan. 

© s_jakkarin / Shutterstock.com

På den här resan bestämmer du själv

I Bhutan är chili inte bara en krydda, utan en god grönsak, och bågskytte utövas i samma utsträckning som vi spelar fotboll. 

Vi får en alldeles unik möjlighet att komma nära det genuina Bhutan och dess befolkning när vi bland annat äter den lokala maten hemma hos ett folk som har ett officiellt index på hur det står till med lyckan och glädjen. Chilin är dessutom helt valfri.

Till skillnad från andra resor som arrangeras till Bhutan, har vi här möjlighet att bestämma själva. När vi ser något intressant går vi dit, stannar bussen eller tar en avstickare. 

Vi ska nämligen ta våra livs bästa bilder i ett land som inte liknar något annat du har sett förut. Vi kan knappt bärga oss.

> Du får rabatt på resan till Bhutan om du prenumererar på Bonnier Digital FOTO. Här kan du se de olika erbjudandena.

Program för Bhutan-resan:

13 oktober: Vi hälsas välkomna i Bangkok med en middag. Expeditionen presenteras av National Geographic-fotografen Sisse Brimberg och Bonnier Digital FOTOs chefredaktör, Klaus Nygaard.

14 oktober: Vi flyger till den vackra dalen kring Paro i Bhutan. Vi passerar flera av världens högsta bergstoppar över Himalaya. Från Paro kör vi på den spektakulära vägen till huvudstaden Thimphu. 

På vägen stannar vi för att fotografera de vackra landskapen. När vi har checkat in på hotellet ger vi oss ut på sightseeing i staden för att se världens största mediterande buddhafigur som tronar över hela staden uppifrån en bergstopp. På kvällen håller fotografen Sisse Brimberg föredrag.

15 oktober: Vi kör till den norra delen av Thimphu-dalen. På vägen fotograferar vi de otroliga landskapen och risodlingarna och stannar till i en by på landet. Vi tar en lätt vandring upp till ett gammalt vackert kloster från 1200-talet, som i dag är en buddhistisk skola, och vi bevittnar några av ceremonierna. På vägen tillbaka besöker vi en lokal marknad.

16 oktober: På morgonen kör vi upp till det vackra bergspasset Dochula, varifrån vi kan se Bhutans högsta berg. Här ska vi se det imponerande minnesmärket över fallna bhutanesiska soldater, och så besöker vi gamla tempel och den kungliga botaniska trädgården. Efter lunch vandrar vi lugnt och stilla upp till fruktbarhetstemplet från 1400-talet. På kvällen är det föredrag med Bradley Mayhew från Lonely Planet.

17 oktober: Vi reser till centrala Bhutan genom ett fantastiskt bergslandskap där vi stannar flera gånger under resan för att fotografera. Vi äter lunch på en lokal restaurang med en vacker utsikt över dalen varpå Bonnier Digital FOTOs Klaus Nygaard håller i en drönarkurs. Vi hinner även besöka Nationalmuseet.

18 oktober: Tigers Nest är en av Bhutans absoluta höjdpunkter och ett av landets heligaste tempel, som spektakulärt klänger sig fast på en klippsida. Här äter vi lunch med en utsikt som man aldrig glömmer. Vid middagen på kvällen går vi tillsammans genom våra bilder från resan. Sisse Brimberg och Klaus Nygaard utser expeditionens bästa bild.

19 oktober: Med flyg från Paro till Bangkok och vidare till slutdestinationen.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av