Cookie- och Sekretesspolicy

Nytänkandet lever i högönsklig välmåga

Flera tillverkare bröt mot konventionerna på årets stora fotomässa i Las Vegas.

  • 13.01.2012

De mest uppseendeväckande nyheterna på den stora fotomässan PMA@CES var utan tvekan den nya systemkameran X-Pro1 från Fujifilm samt Canon Powershot G1 X. Fujifilm visade nytänkande med sin helt nya sensor. Här är pixlarna uppradade i ett nytt mönster som gör att man kan droppa kantutjämningsfiltret, vilket lär ge knivskarpa bilder.

Canon utnyttjade också PMA@CES för att lansera sitt svar på den stora vågen av systemkameror. G1 X har en stor sensor – faktiskt större än på en Micro Four Thirds – men i stället för utbytbar optik är zoomobjektivet fastmonterat. Det gör kameran kompakt men ger ändå en hög bildkvalitet.

Nikon tog tillfället i akt att visa upp sitt nya flaggskepp D4, där det ovanligaste är den inbyggda servern. Med en trådlös sändare kan man nämligen utan Internetåtkomst eller trådlöst nätverk fjärrstyra kameran direkt från en Iphone eller Ipad. Spännande!

Många tillverkare kom med en rad nya kompaktkameror, och det mest överraskande var Polaroids nyhet. Deras SC1630 har nämligen operativsystemet Android inbyggt, så den fungerar mer som en smarttelefon än som en kompaktkamera. Baksidan påminner också helt om en mobil med sin stora tryckkänsliga skärm, och via det inbyggda trådlösa nätverket kan man blixtsnabbt dela sina bilder på sociala medier. Kameran har en upplösning på 16,0 megapixel och 3x optisk zoom.

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss