Cookie- och Sekretesspolicy

Få ny inspiration och bli en bättre fotograf

Under våren och sommaren kan du och din kamera delta i fotomaraton på olika håll i landet. Det är ett bra tillfälle att sätta sig själv på prov och få en fin fotoupplevelse.

  • 12.05.2016

Våren och sommaren lämpar sig vanligen utmärkt för utomhusaktiviteter tillsammans med kameran. Ett fotomaraton kan vara ett bra tillfälle att utveckla din fotografiska förmåga och sporra dig att söka inspiration på andra håll än vad du är van vid.


Malmö 18 juni

Malmö Fotomaraton 2016 blir premiär i pånyttfödelsen av den fototävling som funnits till och från men inte i organiserad form på många år.

Förutom en stor upplevelse och en rolig tävling är detta även en chans att vinna fina priser, bland annat fotoutrustning.

Det kommer att anordnas en egen separatutställning under en månad på Fotogalleri © SEVED under 2017 med valfria bilder.

Under 12 timmar ska deltagarna fotografera en serie med 12 bilder. En stad, 12 timmar, 12 teman. Tre teman var tredje timme och fyra stationer.

Den 23 maj vid midnatt är deadline for att anmäla sig. Du kan läsa mer och anmäla dig här.

Kalmar 16 juli

Den 16 juli 2016 anordnas Kalmars första fotomaraton. Under 8 timmar ska deltagarna fota en serie med 8 bilder. En stad, 8 timmar, 8 teman. Tävlingen startar vid Larmtorget mitt i centrum. Därefter rör sig deltagarna runt i Kalmar och passerar en kontrollpunkt innan de går i mål 8 timmar senare.

En utställning kommer att arrangeras men tid och plats är ännu inte bestämda. Priser kommer att delas ut för bästa tolkning av vissa utsedda teman. Vilka teman det är avslöjas inte förrän efter tävlingen. Tävlingsdeltagarna är anonyma inför juryn.

Sista dagen att anmäla sig är den 30 juni.

Du kan läsa mer här.

Här anmäler du dig.

Stockholm 20–21 augusti

Den tredje upplagan av Stockholm Fotomaraton äger rum den 20–21 augusti och anordnas med stöd av Stockholms stad.

En oberoende jury utser vinnarna, och efter fotomaran kommer det att bli minst en utställning med bilder från tävlingen.

Stockholm Fotomaraton uppmuntrar deltagarna till att upptäcka nya platser i staden. Vid de olika kontrollpunkterna får deltagarna veta mer om lokalhistoria tillsammans med bildernas teman. Tävlingen blir därmed en upptäcktsresa genom Stockholm som ska intressera även den den mest bevandrade stockholmaren.

Alla som vill, och äger en kamera, kan vara med och möta utmaningen. Amatörer och proffs, unga och gamla, stockholmare och turister, alla är välkomna.

Antalet deltagare är begränsat. Du kan läsa mer och anmäla dig här.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss