Cookie- och Sekretesspolicy
 Faye Dunaway, Beverly Hills, Terry O'Neill

Berömda foton på auktion

För första gången någonsin har Sotheby's live-auktion på ebay, och det sker med en rad berömda foton från kända och inflytelserika fotografer, från Ansel Adams till Olafur Eliasson.

  • 31.03.2015

Med en potentiell publik på 155 miljoner borde det vara möjligt att komma upp i värderingspriserna när det berömda engelska auktionshuset Sotheby's New York-avdelning har sin första live-auktion via ebay med titeln Photographs.

Den virtuella hammaren höjs den 1 april klockan 16.00, vår tid, och pågår fram till klockan 1:00 på natten. Premiären sker med 188 berömda foton från en rad inflytelserika fotografer. Det är namn som Ansel Adams, Olafur Eliasson, Vik Muniz, Carrie Mae Weems, Richard Avedon, Paul Strand, Lee Friedlander, László Moholy-Nagy, Man Ray, Helmut Newton, Irving Penn, Berenice Abbot, Henri Cartier-Bresson, W. Eugene Smith och många fler.

Praktiskt sett kommer det att gå tillväga på så vis att varje foto är till salu i två minuter, och det sista/högsta budet vinner utropet.

Bilden ovan visar Faye Dunaway på ett hotell i Beverly Hills, taget av Terry O'Neill. Det är värderat till mellan 10 och 15 000 dollar, ca 85-128 000 kronor.

Två foton tävlar om att bli det dyraste. Ett av Marilyn Monroe taget av Richard Avedon. Det är värderat mellan 50 och 70 000 dollar, ca 425-600 000 kronor. Samma värdering har bilden Punto de Fuga av Helena Almeida.

Läs mer här:

http://www.ebay.com/clt/sothebys/upcoming

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss