Cookie- och Sekretesspolicy

Fina foton i gråväder

Även om det kan kännas trist när det är mulet ute är detta inget skäl att hålla sig inomhus. Det finns nämligen massor av spännande motiv under de tunga molnen. Här får du tips om bra bilder när solen har gått i moln.

  • 29.10.2013

Ladda ner filen här.

När himlen är mulen och vädret grått och trist är det frestande att hålla sig inomhus och vänta tills solen tittar fram igen. Det finns det dock ingen anledning till, för det molniga vädret kan faktiskt lösa flera vanliga problem åt fotografen. Till exempel slipper man de hårda skuggorna från middagssolen, för molntäcket fungerar så att säga som naturens egen softbox, och det är därför lättare att exponera bilderna jämnt och få fler detaljer i de mörka partierna. Gråvädret ger också möjlighet att blända upp helt, då det ju ändå inte finns så mycket ljus att spela med. I den här artikeln visar vi hur du utnyttjar gråvädret på bästa sätt, så att du kan fotografera allt från landskap och arkitektur till porträtt i det mjuka ljuset.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss