Cookie- och Sekretesspolicy

Fånga jultomten!

Han ser dig när du sover och han vet när du är vaken, men nu får det vara slut! I år ska du ta honom på bar gärning och vi berättar hur.

  • 22.12.2015

Jultomten är en slug rackare som smyger sig in i ditt hem, medan du ligger tryggt i din säng och sover. Men får det gå till så? Knappast. Så starta kaggebryggaren och leta fram din bästa kamerautrustning, för här ger vi dig våra bästa tips om jultomtefotografering!


Övervakning

För att fånga jultomten mitt i hans ljusskygga verksamhet måste du vara vaken. Men om vi ska vara realistiska kommer säkert kaffet att ta slut och du sluter ögonen precis i samma ögonblick som jultomten kryper ut ur öppna spisen. Därför måste du först och främst sätta upp övervakningskameror på den mest uppenbara ställena: taknocken, skorstenen, i julgranen och inte minst i burken med småkakor och på mjölkhyllan i kylskåpet!


Behöver du en spionpenna? Klicka här
Lär dig allt om proffskameror

Använd mobilen

Du behöver inte en dyr spegelreflexkamera och all möjlig optik för att ta bilder av jultomten. En helt vanlig smartmobil kan klara biffen.
Ta bättre bilder med mobilen

Jultomten i rörliga bilder

Det är förstås hur bra som helst att fånga jultomten på stillbild, men om du lyckas videofilma den lille gubben i rött och vitt får du ännu mer fötterna.
Den bästa utrustningen till dina videoinspelningar
Ännu bättre videoljud

Skumraskbilder

Det hjälper förstås inte att du lämnar alla lampor på i hela huset. Då riskerar du bara att jultomten hoppar över ditt hus och flyger vidare till nästa. Därför måste du vara beredd på att ta bilder i svagt ljus.
Fantastiska bilder i svagt ljus
5 tips som gör dina blixtbilder skarpare

Upp i luften

Jultomten kommer säkert att försöka fly när han väl upptäcker att du inte ligger i din säng. Skynda dig därför ut ur huset med din kameradrönare (som naturligtvis står redo vid ytterdörren) och fotografera jultomtens himlaflykt.
Fånga jultomten med drönare
Expertens bästa flygfoto

Säkerhetskopiera!

Nu har du fått dina bilder, men arbetet slutar inte där. För tänk om att bilderna försvann? Det får inte hända, så därför ger vi dig tre goda råd: säkerhetskopiera, säkerhetskopiera och säkerhetskopiera!
Så här säkerhetskopierar du bilderna i telefonen
Världens enklaste säkerhetskopiering
Spara jultomtebilderna i cyberrymden

Det stora avslöjandet

Med bilderna i tryggt förvar är det dags att visa upp dem för omvärlden – men självklart inte utan ersättning. Avslöjande bilder av jultomten kan vara värda mycket pengar.
Tjäna pengar på att sälja dina bilder
Överför bilder trådlöst

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss