Cookie- och Sekretesspolicy

Bröllopsfoto till perfektion

Lär dig hur du tar det helt perfekta bröllopsfotot. Här får du bröllopsfotografens alla bra tips och knep, så att du får till det perfekta bröllopsfotot.

  • 12.04.2015

När du ska fotografera ett bröllop får ingenting gå fel. Som bröllopsfotograf har du bara en chans att ta bilder av brudparets stora dag. Ett bröllop kräver därför planering, koncentration och koll på kamerainställningarna, för att dina bilder ska bli lyckade.

Vi har samlat ett gäng goda råd och guider som rustar dig inför att bli den bästa bröllopsfotografen. Allt från reportagefotografering av bröllopet till hur du skriver ut ett flott bröllopsfoto, kan du hitta hjälp med här - och så är det bara att leta fram festkläderna och knäppa loss med kameran.

Bröllopsfotografens tips och knep:

Porträtt i fotostudion
I fotostudion kan du jobba kreativt med ljuset. Här får du inspiration och tips om hur du kommer igång med att ta snygga porträttbilder.
Porträtt i fotostudion

Gör snygga bröllopsbilder
Ett bröllop är fotoentusiastens ultimata utmaning, och man måste behärska alla teknikerna om ansträngningarna ska ge minnesvärda bilder. De nyaste kamerorna kan dra fram mycket ljus ur mörka kyrkorum, men utomhus är det andra knep som gäller.
Ta flotta bröllopsbilder

Stor guide till porträttbilder med blixt
Lägg ett vackert ljus på porträttet med din blixt. Här guidar vi dig med massor av konkreta exempel, så att du kommer hem med bättre exponerade porträttbilder än någonsin förut.
Porträtt med blixt

Videokurs om bröllopsfotografering
I den här videon visar vi hur man tar snygga bröllopsbilder.
Videokursus om bryllupsfotografering

Använd solen till bättre porträtt
Med en reflexskärm eller en diffusor kan man själv kontrollera ljusinfallet i bilderna, och det har en särskilt gynnsam effekt när man till exempel tar porträttbilder.
Porträtt utomhus

Nu är det fest
När familjen festar gäller det att fånga stämningen. Genom att ha full koll på iso och använda avancerade blixttekniker kan du ta bilder som folk alltid kommer att minnas.
Festbilder

Porträtt i naturligt ljus
Under den mörka årstiden samlas släkt och vänner inomhus, vilket ger goda möjligheter att ta stämningsfyllda och kreativa porträttbilder. Här kan du läsa hur du skaffar dig full koll på bländaren, slutartiden och inte minst din blixt.
Porträtt i naturligt ljus

Studiobakgrund för hemmabruk
Dina studioporträtt blir helt optimala först när du väljer den rätta fotobakgrunden. för under 800 kronor kan du komma igång med en bättre pappersrulle.
Fotobakgrund

Skriv ut ett perfekt porträtt
Här skriver vi ut ett lyckat porträtt, så att det passar exakt till den passepartout som finns i vår fotoram. Under tiden får du våra bästa tips på hur du själv kan gå tillväga.
Skriva ut porträtt

Annorlunda porträttfoton
Se här hur du tar alternativa porträtt utan studioutrustning, genom att använda ljus och miljö kreativt.
Annorlunda porträttfoton


Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss