Cookie- och Sekretesspolicy
goalkeeping in air

5 fotbollsbilder som vi gärna hade tagit själva

Vi värmer upp inför EM i fotboll med fem ikoniska fotbollsögonblick som vi gärna skulle ha velat fotografera.

  • 08.06.2016

Nu sätter EM i herrfotboll snart igång. Sveriges grupp är minst sagt småknepig (sade någon Italien?), men förhoppningsvis kan vi förvänta oss en massa fina upplevelser och snygga mål.
Här har vi satt samma fem historiska fotbollsögonblick där vi hade önskat att vi själva satt nere vid planen med kameran i högsta hugg.1. När Maradona tog hjälp av ”Guds hand”

Ett ögonblick som många fotbollsälskare minns, och det hade inte varit illa att vara på plats och fånga det ikoniska ögonblicket.

2. Zlatans cykelspark mot England

Zlatan har gjort många spektakulära och snygga mål i den svenska landslagströjan, men frågan är om inte det här målet på Friends arena som gav 4-2 mot England är det allra tjusigaste. Vi hade älskat att fotografera målet, eller nästan ännu hellre minen på den engelska kommentatorn som vi hör på det här klippet.

3. När David Beckham räddade England

Beckham skickade 2001 England till VM med ett snyggt frisparksmål tre minuter in på övertid, på drygt 27 meters håll, och vi önskar att vi hade kunnat fånga både tillslaget, målet och åskådarnas reaktion på en och samma gång.

4. När Higuita gjorde den berömda skorpionsparken

Något man aldrig hade sett förut var när den colombianska målvakten Rene Higuita spektakulärt parerade bollen genom att slänga sig fram och sparka bort den ovanför huvudet 1995 (1:15 in i klippet). Men vilken sekund det hade varit att fånga.

5. När Sverige tog VM-brons 1994

Vi hade tveklöst velat vara med i USA tillsammans med en riktigt bra kamera när Sverige lyckades säkra en bronsmedalj i VM 1994. Vi är många som minns de många fina målen, Ravellis spexande och den avslutande straffsparksläggningen mot Rumänien, och allt vore finfint att ha fått fotografera.

Om du själv ska ge dig ut och fotografera fotboll eller annan sport under sommaren kan du få hjälp av dessa tips vid sportfotograferingTillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss