Står Canon EOS 5D Mark IV precis i farstun?

Det har länge gått rykten om att Canon skulle lansera en arvtagare till EOS 5D Mark III som kom ut under 2012. Om de senaste buden stämmer kan vi förvänta oss EOS 5D Mark IV i slutet av april månad.

22 mars 2016

Det har länge florerat rykten om en ny uppdatering av Canons EOS 5D-serie, vid namn Canon EOS 5D Mark IV, men om man ska tro på de senaste utspelen från källor som ligger nära den japanska tillverkaren kommer världen äntligen att få skåda 5D Mark IV i slutet av april månad.

Man tänker att anledningen till att det kommer att ske just vid den tidpunkten är att Canons nya flaggskepp, EOS-1D X Mark II, då kommer ut på marknaden. Detta ses som en bra tidpunkt för att lansera en större nyhet, vilket EOS 5D Mark IV absolut skulle vara.

Mark IV lär bli ett lättare kamerahus än Mark III, men det sker utan att man kompromissar med tekniken. Man tror också att Mark IV får inbyggt gps och wi-fi samt högre upplösning och samma iso-inställningar som EOS-1D X Mark II.

Högre upplösning och fler bilder i sekunden

Upplösningen förväntas öka från de 22,3 megapixel som Mark III förfogar över till 28 megapixel, och EOS 5D Mark IV ser ut att få en uppdaterad processor i DIGIC 6+. 5D Mark III hade som jämförelse DIGIC 5.

Slutligen hävdar ryktesspridarna på Canon Rumors att Mark IV kommer att bli snabbare i burstmode. Från de sex bilderna i sekunden som man fick från Mark III, sägs det att Mark IV kommer att ge nio eller till och med tolv bilder i sekunden. En god nyhet för bland annat sportfotografer.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av