Cookie- och Sekretesspolicy

Kameror gör stjärnorna solbrända

Ny forskning visar att solarieglada kändisar kan få oväntade fördelar av att badas i blixljus på den röda mattan.

  • 01.04.2016

För de allra flesta film- och musikstjärnorna är det otänkbart att gå på premiärer eller prisgalor utan en perfekt solbränna. Men nu visar ny forskning från ett forskningsinstitut i Düsseldorf att man kanske inte behöver tillbringa så många timmar i solbädden, bara man går på tillräckligt många galapremiärer.

Forskningsprojektet har nämligen visat att blixtljus kan påverka ens solbränna, och att det därför finns en teoretisk möjlighet för kändisarna att skippa besväret och UV-rören, och i stället lägga tiden på ännu en sväng på den röda mattan.

”Vi har utfört grundliga tester på en lång rad musikstjärnor före och efter deras ankomst till Grammy-galan i Los Angeles föra månaden, och vi kunde se en tydlig tendens i våra mätresultat”, säger forskaren bakom projektet, Dr. Gerhard Blinklicht, i ett officiellt pressmeddelande.

Har länge känt till effekten

Redan före Grammy-galan under förra månaden insåg det tyska forskningslaget att de var något på spåret. De inledande testerna visade nämligen mätbara resultat, men det verkar som att man bara får en verkligt stor effekt när hela världspressen är på plats och skjuter loss samtidigt.

”Det fungerar alltså bäst på den röda mattan när det blixtrar konstant hela vägen runt motivet. Ju mer ljus, desto större utslag får vi i våra mätresultat”, säger Dr. Blinklicht.

Som du säkert har listat ut, är detta ett aprilskämt. Vi hoppas att det gick hem!

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss