Cookie- och Sekretesspolicy
Hasselblad H6D

Hasselblad klara med 100 megapixel

Den svenska kameratillverkaren Hasselblad firar 75-årsjubileum med nya H6D som har hela 100 megapixel och massor av läckra detaljer.

  • 08.04.2016

Hasselblad tillverkar mellanformatskameror som vi vanliga dödliga oftast bara kan drömma om. Och nya H6D är inget undantag.


Med 100 megapixel och ett pris som motsvarar en stor och rätt lyxig kombibil är Hasselblads nya kameran utom räckhåll för flertalet av oss. Men man kan ju alltid drömma ...
H6D, som lanseras i samband med Hasselblads 75-årsjubileum, har en alldeles ny elektronisk plattform och nya komponenter, och generellt kan man säga att tillverkaren börjar om från nytt.

H6D-serien har nu två kameror: H6D-100c som har en CMOS-sensor på 100 megapixel och H6D-50c som, precis som namnet antyder, har 50 megapixel till förfogande.

Dessutom har H6D fått ett bredare utbud av slutartider, från en timme till 1/2000 sekund, den tar fler bilder i sekunden jämfört med tidigare, och tack vare usb 3.0 får man snabbt ut filerna till datorn. H6D har dessutom även fått wi-fi. Och "naturligtvis" spelar den in video i 4K.

Hasselblad H6D

Ett dyrt nöje

Perry Oosting, vd för Hasselblad förklarar:

"Lanseringen av H6D-serien inleder Hasselblads jubileumsår. Det är passande att vi nu återvänder till vår allra bästa mellanformatskamera för att demonstrera den innovation och passion som vårt företag har kanaliserat under alla våra första 75 år. Vi är besatta av optisk kvalitet, och svenskt precisionshantverk är en av kamerans hörnstenar."

Priset? Hasselblad H6D-50c är den billigaste av de två nylanseringarna och kostar knappt 260 000 kronor, medan H6D-100c kostar hela 325 000 kronor.

Dröm vidare medan du kollar in fotograf Tom Oldhams första upplevelser med kameran:

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss