Cookie- och Sekretesspolicy
Ha koll på reglerna

Fransk drönarturist riskerar saftiga böter

En fransk turist tog med sin kameradrönare på fotosemester till Rom, men nu riskerar han att hamna inför rätten för sitt högtflygande äventyr.

  • 14.04.2016

Det kan löna sig att noga granska den lokala lagstiftningen om man vill ha flygtid med sin kameradrönare. Det fick en fransk turist i Rom erfara, när den lokala polisen grep honom eftersom han flög med sin drönare över Colosseum.

När turisten landade sin drönare i den italienska middagssolen hann han knappt släppa kontrollen innan han greps för att ha brutit mot den italienska luftfartslagen. Drönaren togs även i beslag, meddelar Thelocal.it.

Kan straffas hårt

Även om det kan verka tämligen harmlöst att skicka upp drönaren för att ta några unika semesterbilder av Colosseum, är den italienska lagstiftningen av en helt annan mening. I Italien kan ett brott mot luftfartslagen nämligen straffas med böter på upp till 113 000 euro om man flyger högre än 70 meter eller mer än 150 meter bort från sig själv.

Men de gränserna är det inte många som håller sig inom. Utöver detta felade fransmannen även genom att inte först ha sökt tillstånd.

Generellt är folk dåliga på att skaffa de tillstånd som krävs, vilket leder till att hoppfulla drönarpiloter ofta stoppas av den italienska polisen. Enligt Thelocal greps flera turister under det senaste året. Det värsta exemplet stod en koreansk turist för under ett besök till Milano. Här störtade turistens drönare och träffade katedralens tak.

Man har ännu inte bestämt ifall den franska turisten får böta för sin flygtur.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Husker du at tjekke reglerne?

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss