Cookie- och Sekretesspolicy

Så deltar du

Nu går Nordens största fototävling av stapeln, där du kan bli nästa toppfotograf. Det finns jättefina priser i potten, och i år kan du öka dina vinstchanser med hjälp av Facebook.

  • 01.09.2014

Årets tema: De 4 årstiderna

Du kan ta en bild särskilt för tävlingen eller välja en ur arkivet. Det viktiga är att den andas vinter, vår, sommar eller höst – eller flera årstider på en gång. Under urvalsprocessen lägger domarna vikt vid stämning, komposition, fototeknik med mera. Du kan naturligtvis bildbehandla om du vill. Här under har du inspiration till vilken typ av bilder du kan skicka in.

Vinter:

Här är vi ute efter riktig vinterstämning. Det kan vara kvällsbilder med gatulampor i snön, familjen i kälkbacken, djurliv, landskap, snöplogar som kör, eller bilder av vacker rimfrost på en fönsterruta.

Vår:

Vårstämningen kan fångas med makrobilder eller bilder av skogen klädd i ljusgrönt, men det kan också vara bilder av människomyller när vinterjackorna har kommit av och dagarna börjar bli längre.

Sommar:

Här kan det handla om bilder av människor vid stranden eller stämningsfyllda kvällar då man kan sitta utomhus till långt in på kvällen. Det kan också vara semesterbilder från en resa eller skördemogna åkrar.

Höst:

Skogen är helt klädd i nya färger, och de vissna bladen ligger på gatorna, vilket är värt att fånga vid den här årstiden. Du kan också utnyttja den lågtstående solen till spektakulära bilder eller utnyttja regn och blåst.


DELTA HÄR

Så deltar du

Du kan delta med max fem bilder. Storleken ska vara minst 900 pixlar på långsidan men gärna större. Gå till digitalfotoforalla.se/nm14, där du kan ladda upp bilderna. Skriv också några rader om dem. Du måste skicka in dina bilder innan den 10 november klockan 09:00, då inlämningen stänger.

Så röstar du

Du kan vara med och avgöra vilken bild som utses till användarnas favorit genom att rösta på andras bilder. Samtidigt kan du delta i tävlingen om en tidningsprenumeration. Under varje bild hittar du en Rösta-knapp, och när du klickar på den lägger du din röst. Du kan rösta en gång på varje bild, och du måste lägga dina röster innan den 10 november klockan 09:00, då inlämningen av tävlingsbidrag stänger.

Dela dina bilder på Facebook
I år har vi gjort det lätt för dig att dela dina bidrag på Facebook. Kom därför ihåg att uppmärksamma dina vänner på att du deltar, så att de kan rösta på dina bilder. De kan också dela sin röstning med sina vänner så att din bild får ännu mer uppmärksamhet.

Pris till användarnas favorit

De fem bästa bilderna väljs ut av en professionell jury, men det finns också ett pris till den bild som får flest röster på vår webbsajt. Fotografen bakom användarnas favorit vinner en sprillans ny spegelreflexkamera med optik. Canon lottar nämligen ut en EOS 1200D med objektivet EF-S 18-55mm F3.5-5.6 IS II.

STOR PRISSUMMA


Rösta och vinn - Extra pris

Bland de användare som röstar på bilder i Nordiskt mästerskap lottar vi ut en sexmånadersprenumeration på en valfri tidning från Bonnier Publications. Vinnaren får fritt välja mellan någon av titlarna Aktiv träning, DIGITAL FOTO för alla, Gör det själv, Världens historia, I form, Illustrerad vetenskap, National Geographic eller PC-tidningen.

Röstning på bilder för vinsten Användarnas favorit:

* Du kan inte rösta på din egen bild
* Du kan bara rösta på samma bild en gång

* De som inte skapar en profil på vår webbsajt kan inte delta i tävlingen, eftersom vi då inte kan komma i kontakt med dem ifall de vinner. Deras bilder raderas automatiskt efter 24 timmar, och man kan inte rösta på dem.

Antalet röster visas inte på bilderna; siffran du ser i pratbubblan är antalet kommentarer.


DELTA HÄR


[/emediate]

[/emediate]

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss