Cookie- och Sekretesspolicy

Finskt drönarskämt sågar sig fram genom internet

Tre finska killar fick en livsfarlig idé som blixtsnabbt blev ett YouTube-fenomen.

  • 07.04.2016

Under dagarna är en vanvettig finsk uppfinning på god väg att bli en hit på sociala medier. Uppfinningen kallas för Killerdrone och är en farlig kommentar till hela drönardebatten.

En av männen bakom idén är Miika Ullakko som berättar att de hade tröttnat på allt prat om vad drönarna ska kunna göra för oss i framtiden. Därför bestämde han sig för att utrusta en jättestor drönare med en något annorlunda last än de kameror och postpaket som vanligtvis hänger under de snabba maskinerna.

”Drönare är coola eftersom de är väldigt bra på vad de gör. Men folk har väldigt orealistiska förväntningar om vad de faktiskt klarar av. Medierna har till exempel helt hakat på tanken om drönare i postväsendet, vilket jag anser vara ett stort skämt”, säger Miika Ullakko til Dronelife.

Avvisar beskyllningar om aprilskämt

Trots att videon i Finland först ansågs vara ett snabbflygande aprilskämt, står Miika Ullakko fast vid att videon faktiskt är sann, men att den tunga motorsågen sätter klara begränsningar för drönarens flygförmåga:

”Vi hade stora problem. Systemet var inte lika enkelt att tillverka som det kanske ser ut i videon, och drönaren är hela tiden på gränsen av vad den klarar att lyfta, så den kan inte flyga mer än fem minuter på ett batteri. Motorsågens tunga vikt och stora storlek i förhållande till drönaren betyder också att den är extremt instabil att flyga med”, förklarar han.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss