Cookie- och Sekretesspolicy

Världens dyraste Leica såld på auktion

En Leica MP2 från 1958 har sålts för 402.000 euro på en auktion i Wien. Köpesumman motsvarar cirka 3.660.000 kronor, vilket gör kameran till den dyraste Leica som någonsin har sålts på en auktion.

  • 07.12.2010

Auktionsfirman Westlicht Photographica Auction i den österrikiska huvudstaden har hållit en större auktion på eftertraktade historiska kameror. Bland dessa fanns en sällsynt Leica MP2 från 1958. Kameran tillverkades bara i sex exemplar och är en av världens mest eftertraktade modeller bland kamerasamlare.

Utropspriset var satt till 80.000 euro, och kameran nådde alltså ett slutpris som blev fem gånger högre än det förväntade värdet. Efter en mycket hård budgivningsstrid mellan två envisa samlare kunde en asiatisk privatsamlare dra det längsta strået.

På samma auktion såldes en Nikon S2-E från 1957 och en Nikon F3 NASA från 1968 för ett slutpris på 168.000 euro vardera. Båda såldes för priser som låg tio gånger över utgångspriset, och enligt Westlicht är kamerorna de dyraste Nikon-modeller som någonsin har sålts på auktion.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss