Cookie- och Sekretesspolicy
Pentax Optio W80

Tåligt badlejon

Pentax kommer nu med en förbättrad version av sin undervattenskamera för vanlig semesteranvändning. Optio W80 har en upplösning på 12,0 megapixlar och kan användas ner till fem meters djup, och den kan naturligtvis även användas över vattenytan.

  • 21.07.2009

Kameran har försetts med gummikanter som skydd mot stötar och slag. Enligt tillverkaren klarar den ett fall från en meters höjd. Dessutom går det att använda kameran i ner till tio minusgrader. Objektivet med 5x optisk zoom täcker brännvidder från 28 mm till 140 mm, så vidvinkeln är mer än hyfsad. Högsta ljuskänslighet är ISO 6400, men optisk bildstabilisering saknas.

Ansiktssökningen kan hålla reda på 32 personer, och kameran kan även upptäcka om personer i motivet ler eller blundar. Kameran har 25 motivprogram, varav ett är speciellt avsett för undervattensfotografering. Kameran spelar in video i HD-kvalitet med en upplösning på 1280 x 720 pixlar och 30 bilder per sekund, och det går att ta stillbilder med höjd/breddförhållandena 4:3, 3:2 och 16:9. Optio W80 har en lcd-skärm på 2,5 tum. Kameran finns i fyra färger och kostar 3695 kronor.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss