Cookie- och Sekretesspolicy

Supersensor i kompaktkamera

Sigma har precis lanserat en revolutionerande kompaktkamera. Det nya är att bildsensorn är av samma typ som den som sitter i Sigmas systemkamera SD14. Sensorn på 14,0 megapixlar ska ge en hög bildkvalitet.

  • 26.05.2008

Kameran vänder sig till professionella fotografer och entusiaster som behöver en kompaktkamera men inte vill kompromissa med kvaliteten. Sensorn, som är av typen Foveon X3, mäter 2,1 x 1,4 cm och registrerar färgerna rött, grönt och blått i varje enskild pixel. Det ger en bild på 4,7 megapixlar för varje grundfärg och en total upplösning på tre gånger så mycket. Det är den högsta upplösningen hittills i en kompaktkamera.

DP1 har ett objektiv med en fast brännvidd på 16,6 mm, vilket motsvarar 28 mm. Det för tankarna till Ricohs nya kamera GR Digital II, som också saknar zoom. Objektivet består av sex linselement i optiskt glas av mycket hög kvalitet.

Sigma DP1 kan ta bilder i råformat eller jpeg. Man kan montera en extern blixt på kameran eller använda den inbyggda, som kan ställas in på normal eller långsam synkronisering. Man kan dessutom ställa in kompensation på blixten. Vad gäller ljusmätningen kan man välja mellan genomsnittsmätning, centrumvägd ljusmätning eller spotmätning. ISO går upp till 800.

Manuell fokusering

Kamerans autofokus använder nio fokuspunkter, och man kan välja fokuspunkt manuellt, precis som på en systemkamera. Den kan fokusera från 30 cm till oändligt. En annan finess som visar att kameran främst vänder sig till proffs och entusiaster är möjligheten att fokusera manuellt. Kameran har ingen inbyggd optisk sökare, men man kan förstora motivet på skärmen medan man fokuserar för att få bilden helt skarp.

Sigma DP1 är tillverkad i en gedigen kvalitet, som kombinerar funktionalitet med låg vikt. Man kan välja mellan fem olika program: automatik, programautomatik, tidsprioritering och bländarprioritering samt helmanuellt läge. Sigma DP1 kostar 8 295 kronor.

Læs mere om SIGMA DP1

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Länk

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss