Cookie- och Sekretesspolicy
Pentax K-m

Superbillig systemkamera

Tack vare Pentax kan man nu få en rykande färsk systemkamera komplett med objektiv for under 5000 kronor.

  • 11.12.2008

Den nya kameramodellen, som fått namnet Pentax K-m, har en upplösning på 10,0 megapixlar samt inbyggd bildstabilisering och sensorrengöring.

Om man bortser från Nikon, som fortsätter att sälja sina gamla kameramodeller till kraftigt reducerade priser, är det Pentax som vanligtvis erbjuder de billigaste moderna systemkamerorna.

Pentax K-m

Splitternya Pentax K-m har ett rekommenderat pris på endast 4 998 kronor, och då ingår ett standardobjektiv på 18–55 mm. För att locka förstagångsköparna har man valt en enkel utformning med ett minimum av knappar, men under ytan är K-m fullspäckad med avancerade funktioner.

Precis som Pentax övriga systemkameror har K-m bildstabilisering i kamerahuset, och modellen har dessutom sensorrengöring.

Kameran är förhållandevis snabb och kan ta upp till 3,5 jpeg-bilder i sekunden, så den lämpar sig väl för actionfotografering.

Pentax K-m

Kamerans autofokus har fem fokus punkter, och med den så kallade Auto- Picture-funktionen ska kameran kunna ta perfekta bilder med utgångspunkt i motivtypen. Kameran har tio olika motivprogram för bland annat solnedgångar, levande ljus och museum.

Man kan också välja tidsautomatik, bländarautomatik eller full manuell kontroll. Förutom dessa alternativ kan man välja programmet Sv. Då ställer man in vilket ISO-värde man vill använda och sedan väljer kameran en lämplig bländare och slutartid.

K-m använder fyra AA-batterier och är kompatibel med Pentax objektiv och blixtar.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss