Cookie- och Sekretesspolicy

Stor seger för Blu-ray i formatkriget

I framtiden kommer hemvideorna i HD-format och fotosamlingen med största sannolikhet att sparas på Blu-ray-skivor, som har betydligt större kapacitet än dvd.

  • 14.02.2008

Kriget mellan lagringsmedierna Blu-ray och HD-dvd ser nämligen ut att närma sig sitt slut. Warner Bros, som är ett av världens största filmbolag, har tillkännagivit att de kommer att sluta ge ut sina filmer på HD-dvd, och enbart använda Blu-ray. Detta ställningstagande är av stor betydelse i striden mellan de två formaten. Eftersom Warner har en inflytelserik ställning inom filmbranschen är uttalandet ett hårt slag för HD-dvd-formatet. Blu-ray har utvecklats av Sony, medan det i synnerhet är Tosh­iba som ligger bakom HD-dvd. En brännbar Blu-ray-skiva kostar vanligtvis cirka 200 kronor, medan en likvärdig HD-dvd kan fås för under 150 kronor. Men så är det också skill­nad i kapacitet. Blu-ray-skivor rymmer mellan 25 och 50 gigabyte, beroende på om de har ett eller två lager. Brännbara HD-dvd-skivor har en kapacitet på mellan 15 och 30 gigabyte.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss