Cookie- och Sekretesspolicy

Sony Handycam HDR-TG3E

Världens minsta HDvideokamera väger mindre än ett paket smör, och den är verkligen läcker. Sony legger steget före konkurrenterna. Men var försiktig. Du kan lätt bli 9000 kronor fattigare om du läser vidare.

  • 21.08.2008

Världens minsta HDvideokamera väger mindre än ett paket smör, och den är verkligen läcker. Sony legger steget före konkurrenterna. Men var försiktig. Du kan lätt bli 9000 kronor fattigare om du läser vidare. Tillverkarna av väskor till videokameror sliter säkert sitt hår när de ser denna skönhet från Sony. HDR-TG3E väger bara 240 gram och är ungefär hälften så stor som en vanlig videokamera. Med andra ord behöver man inte någon väska, för kameran slinker lätt ner i en vanlig byx- eller jackficka. Det råder inget tvivel om att det i framtiden kommer att _ nnas ett stort utbud av videokameror i denna storleksklass. Det kompakta formatet kan betyda att videokamerorna äntligen får ett genombrott efter att länge ha legat på stabila men begränsade försäljningssiffror. Kamerans blygsamma mått gjorde att vi inte kunde låta bli att ta med den på weekendresan, och sådana känslor är det inte många videokameror som väcker. Ytan har ett titanskikt, och HDR-TG3E spelar in på Memory Stick Pro Duo, så man behöver inte joxa med band eller dvd-skivor. Kameran spelar in i Full HD med 1 920 x 1 080 pixlar, och våra inspelningar blev mycket bra och detaljrika.Det er riktignok ikke progressivt, men interlaced, der bildet sammensettes av to deler. Opptakene våre ble likevel nydelige, selv om de ikke når opp til de aller beste – og mye større – videokameraene. Bilden spelas inte in progressivt utan inter laced, vilket betyder att den sätts samman av två delar. Våra tagningar blev ändå mycket bra, även om de inte kom upp på samma nivå som de allra bästa – och mycket större – kamerorna.

Les hele artiklen i DIGITAL FOTO nr. 13/2008

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss