Cookie- och Sekretesspolicy

Sony Alpha65

Skyhög upplösning, stark autofokus och tio bilder per sekund går nu att köpa för under 10 000 kronor. Sony har snålat in en del jämfört med storebror Alpha77 för att få ner priset, så vi har haft med oss nyheten ut i fält för att ta reda på om bantningskuren blev för tuff för lillebror eller om resultatet har blivit svaret på fotoentusiastens böner.

  • 21.11.2011

Canon och Nikon verkar vara de enda som fortfarande tror helt på den klassiska spegelreflexkameran. De flesta andra satsar hårt på de spegellösa systemkamerorna, och Sony går som så ofta sin egen väg. Sony satsar stenhårt på två fronter, nämligen dels NEX-systemkamerorna, dels den nya kameratyp som de än så länge är ensamma om, nämligen spegelreflex med genomskinlig spegel. Alpha65 tillhör den sistnämnda gruppen. Till skillnad från i en traditionell spegelreflex har Sony en fast, halvgenomskinlig spegel, elektronisk sökare och fasdetekterande autofokus som jobbar konstant och därför också är aktiv under exempelvis videoinspelning. Att satsa på två hästar är vettigt, för bägge kameratyperna kan ha samma bildsensorer i APS-C-storlek och samma bildprocessorer samt annan teknik. Utifrån vad de ledande Sony-personer, som vi har pratat med, säger, så kommer den klassiska spegelreflexen inte längre att prioriteras högt i företaget.

Och det förstår man när man väl har jobbat med den nya kameratypen, som är till 100 procent kompatibel med Alpha-systemet. Har du redan en Alpha-utrustning kan du utan vidare använda alla objektiv, blixtar och andra tillbehör på de nya kamerorna.

Betyg: 90%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 17 som finns i butik nu.

BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss