Cookie- och Sekretesspolicy

Riktigt nära med 162,5x zoom

Med en telebrännvidd på motsvarande 676 mm och en makrofunktion som har en närgräns på bara en centimeter får man möjlighet att fånga alla motiv. Det handlar om Pentax senaste zoomkamera.

  • 27.05.2010

Med X70, som kom förra året, gav sig Pentax äntligen in på marknaden för kompakt-kameror med kraftig zoom, och där tänker man stanna kvar. Den senaste modellen heter X90 och har inte mindre än 26x zoom, motsvarande 26-676 mm. Det går till och med att komma upp i 162,5x zoom, vilket motsvarar en brännvidd på 4225 mm, genom att aktivera funktionen Intelligent Zoom, men då sjunker upplösningen.

Bilder tagna vid denna extrema brännvidd blir inte större än 0,3 megapixlar, vilket ska jämföras med kamerans 12,0 megapixlar vid vanlig fotografering. Det fi nns naturligtvis inbyggd bildstabilisering, som minimerar risken för bildskak.

Pentax X90 kan även spela in video i HD-upplösning på upp till 1280 x 720 pixlar med 30 bilder per sekund. Här finns funktionen Movie Shake Reduction, en inbyggd programvara som ska reducera skaket i filmbilder.

Kamerans ansiktssökning hittar upp till tre ansikten på bara 0,03 sekunder – även när personerna bara syns från sidan. Och om modellen är fåfäng kan man använda det nya Small Face-filtret, som gör ansiktet lite mindre.

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss