Cookie- och Sekretesspolicy

Ricoh GXR GR Lens A12

Här har vi testfältets spegellösa särling. När man köper en GXR får man bara ett kamerahus utan bildsensor och objektiv.

  • 30.11.2011

Dessa två komponenter sitter nämligen i specialmoduler som man köper separat. I dag finns fem olika kombinationer, som alla bjuder på olika brännvidd, sensorstorlek och upplösning. Fördelen med Ricohs system är att man helt slipper damm på sensorn. Nackdelen är att man måste köpa en ny sensor varje gång man vill utöka objektivsamlingen. Ett annat problem är att sensorerna är olika stora och kan vara av både ccd- och cmos-typ, varför bildkvaliteten varierar märkbart varje gång man byter modul. Till detta test skickade Ricoh in kameran med modulen GR Lens A12 28mm F2.5. Den består av ett objektiv med 28 mm fast brännvidd och F2.5 som största bländare samt en cmos-sensor i APS-C-storlek, och bildkvaliteten är ganska rimlig. Färgerna är naturliga och har en låg mättnad, och kontrasten är mitt i prick. Skärpan når nästan ända ut i bildhörnen vid alla bländarsteg, men det förekommer en aning vinjettering. Bildbruset hanteras på ett acceptabelt sätt upp till ISO 3 200.

Betyg: 81%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 17 som finns i butik nu.

BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Slutsats:

Tillsammans med GR Lens A12 28mm F2.5 presterar robusta GXR en hygglig bildkvalitet. Ricohs idé med utbytbara sensorer övertygar oss dock inte.

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss