Prova kommande förbättringar i Bibble 5.2 Pro

Den kraftfulla råkonverteraren finns nu i en så kallad Release Candidate-version med stöd för fler kameror och en handfull förbättringar.

28 december 2010

En Release Candidate-version är en tillfällig programversion, och i det här fallet handlar det om att man redan nu kan testa en preliminär version av den kommande 5.2-versionen. Bland förbättringarna finns stöd för råfiler från nya kameror som Nikon D3100 och D7000, Canon Powershot G12, Pentax K-5 och K-r, Panasonic GH2 och GF2 samt Olympus E-5.

Det har även tillkommit en del nya funktioner, bland annat möjligheten att behandla bilder med förinställda värden redan under importen, så att en del av bildbehandlingen kan skötas omedelbart. Det går nu även att kopiera ett lager från en bild till en rad andra bilder, som ett sätt att återanvända justeringarna i det kopierade lagret.

Den nya versionen innehåller dessutom en handfull korrigeringar av fel från tidigare versioner. Bland annat uppstår inte längre problem med vitbalans i vissa råfiler från Pentax, och bilder från Canon EOS 7D uppges ha bättre färger och brus. Du kan hämta Bibble 5.2 Release Candidate här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av