Cookie- och Sekretesspolicy

Pentax Q

Den är varken en systemkamera eller en vanlig kompakt. Pentax har GÅTT SIN EGEN VÄG OCH SKAPAT VÄRLDENS MINSTA MED UTBYTBAR OPTIK. Den har dock några allvarliga brister.

  • 26.10.2011

Pentax har överraskat förut, men få hade kunnat ana hur de skulle svara på den nya generationen av systemkameror. I stället för att göra en liten kamera med APS-C-sensor, som de andra tillverkarna, har Pentax valt att göra en kamera med liten sensor och utbytbart objektiv. Fördelen är att Pentax Q är världens utan jämförelse minsta kamera med utbytbart objektiv. Nackdelen är att vi har vant oss vid att få hög bildkvalitet från kameror med utbytbar optik – men det får vi inte här. Den lilla sensorn är 6,17 x 4,55 mm stor och ger fin bildkvalitet om vi jämför med en bra kompaktkamera, men den kommer inte i närheten av de spegellösa systemkamerorna från Olympus, Panasonic, Samsung och Sony. Detaljåtergivningen är nämligen för låg och skärpan är för suddig. Bilbruset hålls fint under kontroll för en liten sensor, och till och med ISO°1 600 är fullt användbart. Det är bra att Pentax inte har pressat upp upplösningen över 12,0°megapixlar.

Betyg: 80%

Läs mer
Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 16 som finns i butik nu.

BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA

Tillgång till allt

Beställ Bonnier Digital Foto och få fri tillgång till Prylguiden, Fördelszonen, ditt eget fotoalbum och hundratals fotokurser.
Beställ Bonnier Digital Foto

Läs mera om

Årets bästa erbjudande!

Få 2 nummer av Digital FOTO + Bluetooth-hörlurar. Du sparar 713,80 kronor och får tillgång till en uppsjö av extra online-förmåner.

Årets bästa erbjudande!

> Beställ här

Fördelszonen!


Nu får alla våra läsare tillgång till exklusiva videor, smarta tips, kurser, program och testbilder samlade i vår splitternya Fördelszon.
Besök Fördelszonen

Gratis nyhetsbrev

Skriv in e-postadress och klicka på "Beställ":

Allt om Nikon

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Besök Fördelszonen

Nya online-förmåner bestående av videor, ...

GoPro HERO4 kamera

Vad är en GoPro kamera? Är de vattentäta? Kan ...

Se alla PLUS-fördelar

Beställ Digital Foto för alla och få tillgång ...

Bli vän med Digital Foto för alla på Facebook

Bli vän med Nordens största fototidning. Var ...

Vi har samlat våra nyheter om och tester av ...

Bonnier DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International A/S | Juridisk information | Kontakta oss